-
Jan Hedhs stora bok om bröd
Hardcover book. Norstedts. 1 ed. 2016. 381 pages.
Condition As New. Recentionsex stämplat på övre snitt.
Flat rate shipping Sweden: 62 SEK- ISBN
- 9789113074672
- Title
- Jan Hedhs stora bok om bröd
- Author
- Hedh, Jan
- Publisher
- Norstedts
- Year of release
- 2016
- No of pages
- 381 pages
- Binding
- Inbunden
- Size
- 231 x 288 mm Spine width 26 mm
- Weight
- 1819 g
- Language
- Svenska
- Description
- Jan Hedh har i många år varit en föregångare och inspiratör när det gäller bakning, både för proffs och amatörer. Han har givit ut ett tiotal böcker som också översatts till flera språk. Nu samlar han sina favoriter.
Nästan 200 recept på bröd, det bästa ur sin tidigare produktion: grundrecept på levainbröd och lantbröd, grova bröd, egna smaksatta favoriter som bröd med rödbetor, äpple, kummin och sesamfrön och jordärtskocksbröd, samt svenska klassiker som vörtbröd och tekakor.
Även söta bröd har fått ett kapitel, där man frestas att baka vetebröd i alla tänkbara former: wienerbröd, munkar och karlsbader. Många bröd kräver varken mycket tid eller vana, medan en del ska förberedas med surdeg, levain eller poolish. Om detta finns ett teoretiskt avsnitt där Jan Hedh pedagogiskt avslöjar kemin bakom surdegens bubblande mysterier och utlovar förhöjda smaker, ökad hållbarhet och den där fina elasticiteten på brödet åt den som lär sig konsten.
Norstedts 1 9789113074672 -
Säl : sälen i det moderna köket = Hylje : hyl...
Hardcover book. Nyköping] : [Jägareförlaget] : Svenska jägareförbundet. 2006. 127 pages.
Condition As New. Dust jacket As New. PRESENTSKICK – I ABSOLUT NYSKICK
Gör en historisk matresa med avstamp i dagens kustnära kök. Med över 20 unika och spännande gourmetrecept på säl, och en mängd andra matnyttiga tips, guidas du till en helhet som pryder både menyer och festbord.
Texter p more info … more infoFlat rate shipping Sweden: 62 SEK- ISBN
- 9789188660701
- Title
- Säl : sälen i det moderna köket = Hylje : hylje nykyajan keittiössä = Sel : selen i dagens kjøkken
- Author
- Törmä, Annica. - Øygarden, Bente. - Lindeman, Ann Caroline. - Svenska jägareförbundet.
- Publisher
- Nyköping] : [Jägareförlaget] : Svenska jägareförbundet
- Year of release
- 2006
- Language
- Svenska
Nyköping] : [Jägareförlaget] : Svenska jägareförbundet 9789188660701 -
Skogens guld : kantarellrecept
Hardcover book. B Wahlströms. 1 ed. 2004. 62 pages.
Fine Condition. H 15,5 X B 15,5 cm.
Flat rate shipping Sweden: 62 SEK- ISBN
- 9789132330902
- Title
- Skogens guld : kantarellrecept
- Author
- Katja Palmdahl
- Publisher
- B Wahlströms
- Year of release
- 2004
- No of pages
- 62 pages
- Binding
- Kartonnage
- Size
- 157 x 157 mm Spine width 11 mm
- Weight
- 204 g
- Language
- Svenska
- Description
- Svamptider! Kantareller i massor! Men vad kan man göra med detta skogens guld?
Tryter fantasin har kocken Katja Palmdahl gott om svar. I denna lilla, men ytterst innehållsrika volym, bjuder hon på fantasifulla och läckra kantarellrecept.
Katja Palmdahl är en av Sveriges mest kända kvinnliga kockar och har bland annat vunnit matlagningstävlingarna Årets viltkock, Kallskänks-SM, Wilhelminatävlingen och kommit trea i prestigefyllda Guldfisken.
Hon lagar då och då mat i tv, håller föredrag, är receptkonsulent åt matföretag och har skrivit recept till flera kokböcker. Hälsomat är hennes profil och hon använder gärna mycket grönsaker i sina rätter.
Katja är bosatt i Göteborg där hon driver en cateringfirma.
B Wahlströms 1 9789132330902 -
Food Pharmacy : kokboken
Hardcover book. Bonnier Fakta. 2017. 160 pages.
Very Good Condition. Dust jacket in Very Good Condition. En antiinflammatorisk receptsamling framtagen i samarbete med tarmfloran. Stärker ditt immunförsvar.
Boken är begagnad men i gott skick, dock finns en liten blå märkning på undersidan, se bild i annonsen … more infoFlat rate shipping Sweden: 62 SEK- ISBN
- 9789174246827
- Title
- Food Pharmacy : kokboken
- Author
- Nertby Aurell, Lina
- Publisher
- Bonnier Fakta
- Year of release
- 2017
- No of pages
- 160 pages
- Binding
- Inbunden
- Size
- 175 x 245 mm Spine width 20 mm
- Weight
- 636 g
- Language
- Svenska
- Description
- Förra årets succébok Food Pharmacy lärde oss allt om antiinflammatorisk mat, bakterier, hjältar i köket, antioxidanter och vetenskapliga studier (och så var det något om Star Wars också).Här är kokboken som förenklar din vardag. Här vänder sig Lina och Mia till alla som vill börja jaga näring och äta mat som gör tarmfloran gott och håller inflammationen (och många sjukdomar) borta.Recepten innehåller mängder med grönsaker, en del nötter och kryddor för smak och antiinflammatorisk boost, tillagade på ett så skonsamt sätt som möjligt för att bevara så mycket näring som möjligt. Rätterna är gluten-, mjölk- och sockerfria och noga provlagade för att smaka riktigt gott.Här finns måltider för alla tillfällen: snabba vardagsrätter, lyxigare fine dining-rätter och närande smoothies. Vad sägs om recept på den optimala middagssmoothien, idévärldens lasagne och världens godaste brownie?Det här är ingen diet utan hälsosam mat för alla. Och den bygger på exakt de råd alla experter faktiskt är överens om – ät mycket grönsaker och skippa sockret!Lina Nertby Aurell och Mia Clase driver den välbesökta och omtyckta hälsobloggen och podden Food Pharmacy. År 2016 utkom den omåttligt populära boken med samma namn.
Bonnier Fakta 9789174246827 -
Systrarna Eisenmans mingelmat : 565 snittar,...
Hardcover book. Bonnier Fakta. 2011. 317 pages.
Very Good Condition. Ryggen lite sliten annars nära nyskick
Flat rate shipping Sweden: 62 SEK- ISBN
- 9789174240832
- Title
- Systrarna Eisenmans mingelmat : 565 snittar, snacks & smårätter
- Author
- Eisenman Frisk, Lisa
- Publisher
- Bonnier Fakta
- Year of release
- 2011
- No of pages
- 317 pages
- Binding
- Inbunden
- Size
- 204 x 267 mm Spine width 34 mm
- Weight
- 1373 g
- Language
- Svenska
- Description
- Låt systrarna Eisenman hjälpa dig med mingelpartyt! Deras oslagbara mingelmatsbibel innehåller 565 recept på snacks, snittar och smårätter. Förutom smaker från Norden och Medelhavet via USA och Mexico till Asien, hittar du recepten du behöver när du vill bjuda fastrarna på afternoon tea, grannarna på brunch och tjejkompisarna på smarriga desserter. Dessutom stilfulla drinkar och snacks till cocktailpartyt.Här finns allt för både små och stora fester! Lite enklare pizzor eller pajer i miniformat eller lyxiga amuse bouche med pilgrimsmusslor eller ostron med tillbehör? Välj bland kanapéer, volauventer, crostinis, smörrebröd, terriner, plättar, filodegsknyten, kex, röror och mycket mycket mer. Allt serverat i glas, på sked, på spett eller som små munsbitar för ett riktigt lyckat mingelparty.Boken ger också praktiska tips och råd som gör det lätt att ordna fest, exempelvis hur mycket som går åt beroende både på antalet gäster och på hur länge festen pågår, hur olika tilltugg kombineras på bästa sätt och hur du får till alla de där vackra snittarna på bilderna. För allt som det finns ett recept till finns på bild – snyggt fotograferat av Roland Persson.16 fullmatade kapitel med recept:Moderna klassiker - Pajer & plättar - Soppor, sallader & spett - Amuse bouche - Fisk & skaldjur - Norden - Tapas & meze - USA & Mexico - Asien - Italien & Frankrike - Ostbricka - Bröd & röror - Afternoon tea & brunch - Snabba snittar - Drinkar & snacks - DesserterVid Årets Svenska Måltidslitteratur 2011 fick boken pris som Årets bästa kokbok. Den vann också i kategorierna Ceremoniella måltider och Folkets röst på bokmässan i Göteborg.
Bonnier Fakta 9789174240832 -
Soppor, grytor, pasta & wok
Softcover book. Norstedts. 1 ed. 2010. 400 pages.
Very Good Condition. Hylla 45
Flat rate shipping Sweden: 62 SEK- ISBN
- 9789113031767
- Title
- Soppor, grytor, pasta & wok
- Publisher
- Norstedts
- Year of release
- 2010
- No of pages
- 400 pages
- Binding
- Danskt band
- Size
- 141 x 190 mm Spine width 33 mm
- Weight
- 692 g
- Language
- Svenska
- Description
- När hösten är här äter vi gärna rykande heta soppor och grytor, värmande pastarätter och kryddstarka wokrätter. Här finner du recepten.
I den här boken hittar du hopkok från världens alla hörn, med varierande råvaror som fisk, skaldjur, kyckling, kött och grönsaker. Massor av snabba och enkla vardagsrätter men också spännande festrecept, alla framtagna för att värma och lysa upp mörka höstmiddagar.
Norstedts 1 9789113031767 -
Flat rate shipping Sweden: 62 SEK
- ISBN
- 9789153414322
- Title
- Stora kokboken
- Author
- ICA Provkök
- Publisher
- Ica Bokförlag
- Year of release
- 2002
- No of pages
- 736 pages
- Binding
- Inbunden
- Weight
- 2600 g
- Language
- Svenska
Ica Bokförlag 3 9789153414322 -
Flat rate shipping Sweden: 62 SEK
- ISBN
- 9789134512726
- Title
- Bonniers nya kokbok
- Author
- Sandquist-Bolin, Britt - Günz, Mitzi
- Publisher
- Stockholm : Bonnier Alba
- Year of release
- 1992
- Language
- Svenska
Stockholm : Bonnier Alba 9789134512726 -
Gör korv! : korta, långa, råa, starka
Hardcover book. Norstedts. 1 ed. 2012. 178 pages.
Very Good Condition. Rikt och läckert illustrerad.
Flat rate shipping Sweden: 62 SEK- ISBN
- 9789113039091
- Title
- Gör korv! : korta, långa, råa, starka
- Author
- Lindberg, Jesper
- Publisher
- Norstedts
- Year of release
- 2012
- No of pages
- 178 pages
- Binding
- Halvklotband
- Size
- 196 x 268 mm Spine width 21 mm
- Weight
- 902 g
- Language
- Svenska
- Description
- Att göra egen korv har blivit nya surdegen. En gastronomisk folkrörelse utrustad med korvhorn, fjälster och entusiasm. Stoppa din egen korv och slipp utfyllnad och E-nummer.
Gör korv! innehåller allt du behöver veta för att kunna sätta igång - råd om utrustning, handfasta tips och hur viktigt det är med renlighet och rätt temperatur på ingredienserna. Ett kapitel visar principen: mal köttet, blanda med kryddor, stoppa i fjälster.
Här finns lammkorv, korv med fläsk och nötkött, korv med lax och räkor och vegetariska korvar. Starka korvar och lagom starka, grillkorvar, kokkorvar, korv till vardag, utflykt och fest!
Bland recepten finns Thüringer bratwurst med surkål, friterad lök och picklad rödlök, lax- och räkkorv som ångas och serveras med crème fraiche, kimchi-aioli och salsa och merguez med cous cous-sallad och myntayoghurt.
Gott om korv och gott med tillbehör! Här finns recepten på surkål, senap, relish, salsor, chili, rostad lök, pickles, ajvar, bostongurka, och räksallad - som ibland är ett måste ...
Norstedts 1 9789113039091 -
Isodieten : kokboken
Hardcover book. Fitnessförlaget. 2010. 128 pages.
Fine Condition. Dust jacket in Very Good Condition.
Flat rate shipping Sweden: 62 SEK- ISBN
- 9789173630283
- Title
- Isodieten : kokboken
- Author
- Paulún, Fredrik
- Publisher
- Fitnessförlaget
- Year of release
- 2010
- No of pages
- 128 pages
- Binding
- Inbunden
- Size
- 200 x 248 mm Spine width 17 mm
- Weight
- 674 g
- Language
- Svenska
- Description
- Äntligen kommer Isodieten – kokboken med över 60 nya, fräscha isorecept: frukost, lunch, mellanmål och middag.Här får du en mängd frestande recept som passar hela familjens smaklökar och hungriga magar. Varierade rätter med fisk, kött och en massa grönsaker och härliga mellanmål, som snabbt kan ställas i ordning, gör att du blir riktigt mätt men ändå kan nå en hälsosam idealvikt!Fredrik Paulún, Kristina Andersson och Martin Brunnberg – tre av Sveriges mest framstående näringsfysiologer – tröttnade på alla quickfix och extrema dieter och skapade isodieten. Där tog de med alla aspekter på hälsa och viktminskning och lade fokus på mättnad och välbefinnande. Detta gör att dieten passar alla. Oavsett ålder, kön och aktivitetsnivå kan man äta samma mat. Det enda man behöver justera är portionsstorleken.Vetenskapens vassaste verktyg har samlats här på ett sätt som är både enkelt och gott. ”Iso” kommer från isokalorisk diet och betyder att kalorierna är jämnt fördelade mellan näringsämnena. I isodieten är livsmedlen också noga utvalda för att ge bästa tänkbara kvalitet av fett, kolhydrater och protein, samt se till att du får i dig tillräckligt av vitaminer, mineraler, fibrer och antioxidanter. Dessutom är alla recept glutenfria – ytterligare en hälsofrämjande aspekt för många.Fresta dig med: • fylld paprika med heta räkor • spenatquinoa med soltorkade tomater och rökt lax • wokat äpple med keso och kanel • kyckling med röd curry • kräftstjärtar med avokado och kidneybönor • grekiska köttbullar med grönsallad och fetaost • hallonpannkakor
Fitnessförlaget 9789173630283 -
Diabeteskokboken : råd och recept för ett fri...
Hardcover book. Ica Bokförlag. 1 ed. 2008. 128 pages.
Very Good Condition.
Flat rate shipping Sweden: 62 SEK- ISBN
- 9789153429821
- Title
- Diabeteskokboken : råd och recept för ett friskare liv
- Author
- Louise Hamilton
- Publisher
- Ica Bokförlag
- Year of release
- 2008
- No of pages
- 128 pages
- Binding
- Inbunden
- Size
- 197 x 246 mm Spine width 15 mm
- Weight
- 597 g
- Language
- Svenska
- Description
- Att få diagnosen diabetes kan kännas som ett hårt slag, men det finns möjligheter att hejda sjukdomsförloppet och själv påverka sitt välbefinnande. En aktiv livsstil och sund kost, som håller blodsockret nere, är livsviktigt för en diabetiker.
Här har författaren Louise Hamilton, själv diabetiker, samlat sina bästa vardagsrecept på mat som tillgodoser kraven på att vara mager och innehålla fibrer, vitaminer och långsamma kolhydrater. Rätterna, som är enkla och kan lagas av alla, omfattar dagens alla måltider, från frukost till middag.
Läkarna och diabetesexperterna Mette Axelsen och Hilde Brekke vid Sahlgrenska Akademin i Göteborg har skrivit ett kapitel med hälsoråd som alla kan dra nytta av som vill leva ett sunt liv. De har också näringsberäknat och faktagranskat bokens recept.
Ica Bokförlag 1 9789153429821 -
Princessornas kokbok - Husmanskost och Helgda...
Hardcover book. Åhlén & Åkerlunds förlag. 1932. 189 pages.
Very Good Condition. Ett hundöra och ett par blyertsanteckningar samt namn på insidan.
Flat rate shipping Sweden: 62 SEKÅhlén & Åkerlunds förlag -
Flat rate shipping Sweden: 62 SEK
- ISBN
- 9789186187378
- Title
- Brunch
- Author
- Karlström, Ulla - Landqvist, Malin - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva
- Publisher
- Stockholm] : Allt om Mat
- Year of release
- 2010
- Language
- Svenska
Stockholm] : Allt om Mat 9789186187378 -
Fika för vänner
Hardcover book. Prisma. 1 ed. 2008. 92 pages.
Very Good Condition. Dust jacket in Very Good Condition.
Flat rate shipping Sweden: 62 SEK- ISBN
- 9789151850566
- Title
- Fika för vänner
- Author
- Larsson, Linn
- Publisher
- Prisma
- Year of release
- 2008
- No of pages
- 92 pages
- Binding
- Inbunden
- Size
- 197 x 197 mm Spine width 13 mm
- Weight
- 411 g
- Language
- Svenska
- Description
- För alla som vågar ta steget från Ballerinakex till att baka själv! En riktigt mysig fikabok som inspirerar till både planerade och spontana stunder med bästisar och bekanta över tekoppar och chokladmuggar.
Linn Larsson, författare till Kokbok för kära, bjuder nu på 45 väl beprövade recept på kakor och bullar – de flesta bakade från grunden, några med mix som utgångspunkt. Alla snabba, enkla och försvinnande goda! Recept som passar utmärkt att bjuda sin vän på, vare sig det gäller efter söndagspromenaden eller för en pratkväll i myssoffan. Alla kakor är dubbelt så goda i sällskap!
Fika för vänner är indelad i kapitel efter de tillfällen då vänner träffas – eller önskar att de kunde träffas: Telefonfika, Kura i soffan, Hjärtetröst, Vinterpicknick, Hälsa på-gott, Lyxig långfrukost, Överraskande besök (hur man svänger ihop något gott snabbt!) och Efter söndagspromenaden.
För de flesta av oss är det viktigaste när man bakar, förutom att det blir fantastiskt gott, att det är enkelt och går snabbt. Här är det garanterat enkelt så att alla klarar degen. Krångla inte till det i onödan! Kommer det överraskande besök kan ett paket morotskaksmix tillsammans med de rätta tillbehören, lite inspiration och några lättsamma tips bli en bedårande liten bakelse. Ät och njut!
Prisma 1 9789151850566 -
Flat rate shipping Sweden: 62 SEK
- ISBN
- 9789174249408
- Title
- Salt som socker
- Author
- Utbult, Linn
- Publisher
- Bonnier Fakta
- Year of release
- 2018
- No of pages
- 102 pages
- Binding
- Inbunden
- Size
- 203 x 233 mm Spine width 15 mm
- Weight
- 511 g
- Language
- Svenska
- Description
- Jag måste baka, jag älskar att baka och jag mår bra av att baka. Nyfikenheten i mig letar fram nya smakkombinationer där sött möter salt, där krämigt möter krispigt. Jag fegar aldrig i köket, misslyckas ibland, men det blir så mycket roligare så!I den här boken hittar du recept som morotstårta med picklad fänkål, sega miniflorentiner med popcorn, kokos och jordnötter, och härliga dessertpizzor med extra allt. Och självklart får du receptet på den omtalade finaltårtan.Jag hoppas att den här boken kommer att inspirera dig till att vilja baka och våga testa nya oväntade ingredienser och recept. Så äg din plats, våga gå loss, tillåt dig att misslyckas och bara kör!
Bonnier Fakta 9789174249408 -
Flat rate shipping Sweden: 62 SEK
- ISBN
- 9789153427957
- Title
- Fiskkokboken
- Author
- ICA Provkök
- Publisher
- Ica Bokförlag
- Year of release
- 2007
- No of pages
- 192 pages
- Binding
- Inbunden
- Size
- 177 x 245 mm Spine width 15 mm
- Weight
- 706 g
- Language
- Svenska
- Description
- Att fisk är både nyttigt och gott vet du säkert redan den innehåller nyttiga fetter, bland annat omega 3, och dessutom viktiga vitaminer och mineraler. Men visste du att fisk är så enkelt att laga och variera? Fiskkokboken är en riktigt rejäl grundkokbok. Den berättar om olika fiskar och skaldjur, hur de ser ut, när de är bäst att äta, hur de rensas, fileas och tillagas för bästa resultat. Många steg-för-steg-bilder...
Ica Bokförlag 1 9789153427957 -
Flat rate shipping Sweden: 62 SEK
- ISBN
- 9789153418412
- Title
- Gör eget vin av frukt ochbär
- Author
- Anita Danielson
- Publisher
- Ica Bokförlag
- Year of release
- 1999
- No of pages
- 128 pages
- Binding
- Inbunden
- Weight
- 180 g
- Language
- Svenska
- Description
- I den här boken beskrivs steg för steg hur du ska lyckats med att göra eget vin. Med ädelvinjäst, näring, socker och naturens överflöd av frukt och bär öppnar sig spännande möjligheter att få det klaraste vin, som man med stolthet kan bjuda på. Det kan bli lite stökigt under en kort tid och det kräver noggrannhet men det ger lön för mödan. Boken är skriven för nybörjaren och varje recept har sin egen beredning för att göra det riktigt enkelt.
Ica Bokförlag 1 9789153418412 -
Tårtan : ICA-kurirens bästa recept
Hardcover book. Västerås : Ica. 1996. 61 pages.
Condition As New. illustrerat förlagskartonnage, stort format, illustrerad inlaga
Flat rate shipping Sweden: 62 SEK- ISBN
- 9789153418061
- Title
- Tårtan : ICA-kurirens bästa recept
- Author
- Bager Falk, Hillevi
- Publisher
- Västerås : Ica
- Year of release
- 1996
- Language
- Svenska
Västerås : Ica 9789153418061 -
Nu bryter vi för lunch : Samanthas filmmat
Hardcover book. Votum & Gullers Förlag. 1 ed. 2013. 204 pages.
Good Condition. Dust jacket Missing. Men pärmens hörn och framsidans nederkant är slitna.
————————————————————Flat rate shipping Sweden: 62 SEK- ISBN
- 9789187283185
- Title
- Nu bryter vi för lunch : Samanthas filmmat
- Author
- Samantha Larsen
- Publisher
- Votum & Gullers Förlag
- Year of release
- 2013
- No of pages
- 204 pages
- Binding
- Halvklotband
- Size
- 236 x 283 mm Spine width 25 mm
- Weight
- 1290 g
- Language
- Svenska
- Description
- Michael Persbrandt har gjort det, Pernilla August och Stellan Skarsgård likaså, alla har de njutit av filmkocken Samantha Larsens mat. Samantha har, med över 50 långfilmsproduktioner bakom sig, gjort succé bland landets skådespelare, regissörer, ljudtekniker och fotografer. Samantha lagar maten har blivit ett starkt förhandlingsargument vid anställning av skådespelare och filmteam. Här delar filmsveriges älsklingskock med sig av sina recept. Med upplägg som en filminspelning på åtta veckor, varvas Samanthas vackra sallader, bröd och rätter med bilder och anekdoter från filmens fascinerande värld. Här finns måndagens spännande kycklingrätter, torsdagens värmande soppor och naturligtvis det uppskattade fredagsfikat. Vi får också ta del av våra mest folkkära skådespelares matminnen och tips i köket. Vad får Stellan Skarsgård att äta i Hollywood? Varsågod, kliv in bakom kulisserna för Samanthas filmmat.
Ytterligare författare: Larsen, Samantha
Ytterligare fotografer: Ljunggren, Helena
Ytterligare fotografer: Gullberg, Kajsa
Votum & Gullers Förlag 1 9789187283185 -
Bonniers stora kokbok
Hardcover book. Stockholm : Bonnier fakta. 1992. 626 pages.
Fine Condition. illustrerat förlagskartonnage, stort format
Flat rate shipping Sweden: 62 SEK- ISBN
- 9789134506497
- Title
- Bonniers stora kokbok
- Author
- Westergren, Björn - Hedström, Åke - Holgersson, Werner
- Publisher
- Stockholm : Bonnier fakta
- Year of release
- 1985
- Language
- Svenska
Stockholm : Bonnier fakta 9789134506497 -
Mat med tryck : snabbare, godare, nyttigare
Hardcover book. Skipper Förlag. 1 ed. 2009. 228 pages.
Good Condition. Dust jacket in Good Condition. Men skyddsomslaget i fram har en vikning på insidan.
————————————————————Flat rate shipping Sweden: 62 SEK- ISBN
- 9789197795005
- Title
- Mat med tryck : snabbare, godare, nyttigare
- Author
- Anna Skipper - Olof Skipper
- Publisher
- Skipper Förlag
- Year of release
- 2009
- No of pages
- 228 pages
- Binding
- Inbunden
- Size
- 190 x 250 mm Spine width 25 mm
- Weight
- 898 g
- Language
- Svenska
- Description
- Gormetnytta i tryckkokare med Anna Skipper
Mat med tryck får pris som årets bästa måltidslitteratur!
Läs pressrelease
Få människor har på så kort tid påverkat och förändrat
svenskens matvanor som Anna Skipper.
Allt fler blir nu medvetna om att vi faktiskt blir
vad vi äter. Genom TV-programmet "Du är vad
du äter" har Anna lyft fram hur vi kan äta nyttigare
och samtidigt godare genom att lära oss mer
om Gormetnytta.
"Mat med tryck" är en inspirerande kokbok för
dig som är mån om matens näring och smak.
Boken lär dig att laga mat snabbare, godare och
nyttigare.
Alla recept i boken går givetvis att tillaga på
traditionellt sätt men Anna har valt att använda
tryckkokaren som är hennes favorithjälpreda i
köket. Med en tryckkokare kan du förenkla din
matlagning, förvandla långkok till kortkok, få ut
mer av råvarorna samt spara energi och tid.
Den passar lika bra på primusköket i båten eller på
campingsemestern, som i ett gourmetkök.
"Jag älskar mat! Att laga god mat är en njutning
som slår det mesta. I min värld ska matlagning
vara enkel, rolig och gå undan. Jag vill genom
enkla handgrepp förvandla tråkig nyttomat till
sinnlig Gormetnytta. Följ med mig på en lustfylld
matresa i bild och ord genom olika länder
och inspirerande matmöten. Njut av smaker och
dofter som berusar samtidigt som du ger kroppen
och sinnet den näring du så väl behöver."
Skipper Förlag 1 9789197795005 -
Konst och kokkonst för Nobels medicinpristaga...
Hardcover book. Infotain & Infobooks Sweden. 1 ed. 2020. 227 pages.
Fine Condition.
Flat rate shipping Sweden: 62 SEK- ISBN
- 9789170033346
- Title
- Konst och kokkonst för Nobels medicinpristagare
- Author
- Dumanski, Ann Mari
- Publisher
- Infotain & Infobooks Sweden
- Year of release
- 2020
- No of pages
- 227 pages
- Binding
- Klotband
- Size
- 206 x 275 mm Spine width 25 mm
- Weight
- 1162 g
- Language
- Svenska
- Description
- Konst och kokkonst för Nobels Medicinpristagare presenterar elva Nobelpris i medicin som haft stor betydelse för mänskligheten. Vi får för första gången också följa med bakom kulisserna och vara med på det personliga firande som pristagarna bjuds på. Bakom upptäckterna finns forskare från hela världen, som ofta kombinerar vetenskaplig briljans med ett djupt intresse för konst, musik och goda måltider. Belönad med The International Cookbook Award Hall of Fame.» Den medicinska Nobelkommittémiddagen är den röda tråden i denna unika bok, som inte bara lär oss att laga den utsökta middagsmaten utan också ger oss inspirerande insikter om konst, förklarar medicinska genombrott och beskriver personerna som står bakom dem. Författarna har skapat en mycket smakfull anrättning med utomordentligt vackert foto och fina illustrationer. Resultatet är en bok som är både underhållande och lärorik.« Thomas Perlmann professor och Nobelförsamlingens sekreterareLagom mycket och begriplig vetenskaplig information kring forskningen bakom det aktuella Nobelpriset tillsammans med personliga porträtt av forskarna. Man får ta del av de olika drivkrafter och slumpvisa sammanhang som lett fram till det stora priset Sammantaget en mycket läsvärd bok, som hittat rätt i den svåra balansen i att vända sig till både specialisten och allmänheten. Mats B. Söderström, docent, specialist ögonsjukdomar, Sophiahemmet.Finns även i engelsk utgåva, ISBN 9789170033353.
Infotain & Infobooks Sweden 1 9789170033346 -
Kosters trädgårdar : historien - odlingen - m...
Hardcover book. Infotain & Infobooks Sweden. 1 ed. 2013. 190 pages.
Fine Condition.
Flat rate shipping Sweden: 62 SEK- ISBN
- 9789170033049
- Title
- Kosters trädgårdar : historien - odlingen - maten
- Author
- Bothmer, Helena von
- Publisher
- Infotain & Infobooks Sweden
- Year of release
- 2013
- No of pages
- 190 pages
- Binding
- Inbunden
- Size
- 229 x 277 mm Spine width 24 mm
- Weight
- 1090 g
- Language
- Svenska
- Description
- På karga Sydkoster i Bohuslän har Helena och Stefan Bothmer förvandlat en sumpmark och igenvuxen äng till ett prisbelönt utflyktsmål, där man kan njuta av både växtlighet och god mat. Odlingskartorna ritas utifrån permakultur, en nygammal filosofi för att odla smart i samklang med naturen. Skörden serverar kocken Anna Bengtsson i restaurangen, som bland annat utsetts till Årets Hållbara Krog.I boken berättar författarna om sitt livsverk och konsten att förverkliga sin dröm. De beskriver hur man skapar gynnsamma, hållbara odlingsförutsättningar och ger många praktiska tips om allt från växtföljd och ogräsets många positiva egenskaper till återbruk och entreprenörskap. De bästa recepten under olika säsonger presenteras i ord och bild, ofta inspirerade av främmande kök men alltid med lokala råvaror. Vad sägs om brytbönor med sting eller ärtpesto, sotat torskrygg med nejlika och rabarberkompott med lavendelyoughurt?Kosters Trädgårdar är en vacker, inspirerande och användbar bok som sprider glädje i såväl trädgårdslandet som vid grillen, i bersån och i köket - eller varför inte på en resa mot Kosterhavet? Författare Helena och Stefan Bothmer samt Anna Bengtsson. Foto Karin Björk. Form Dick Norberg.Utmärkelser: Årets Hållbara krog, Årets Trädgårdshjältar, Årets kvinnliga företagare (Helena Bothmer), Stömstads Kommuns miljöpris, Ambassadör för Smaka på Västsverige (Anna Bengtsson)Finns även i norsk upplaga (f n slutsåld).
Infotain & Infobooks Sweden 1 9789170033049 -
Laga gott med choklad : tårtor, småkakor, des...
Hardcover book. Sundbyberg : Semic. 1997. 88 pages.
Condition As New. illustrerat förlagskartonnage
Flat rate shipping Sweden: 62 SEK- ISBN
- 9789155213893
- Title
- Laga gott med choklad : tårtor, småkakor, desserter, drycker och konfekt
- Author
- Lönnegren, Barbro - Lilliér, Marianne - Rostock, Gun-Britt - Åkerström, Olle
- Publisher
- Sundbyberg : Semic
- Year of release
- 1997
- Language
- Svenska
Sundbyberg : Semic 9789155213893 -
Fit for life : [ät dig i form]
Hardcover book. Stockholm : Bonnier.
Very Good Condition. Lättare bruksslitage på omslag
Flat rate shipping Sweden: 62 SEK- ISBN
- 9789134508132
- Title
- Fit for life : [ät dig i form]
- Author
- Diamond, Harvey - Diamond, Marilyn - Frykman, Erik
- Publisher
- Stockholm : Bonnier
- Language
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9789134508132 -
Gateaus brödbok
Hardcover book. Stockholm: Atlantis. 1998.
Fine Condition. Titta gärna på mina andra annonser, samma frakt oavsett antalet böcker ni köper.
Flat rate shipping Sweden: 62 SEK- ISBN
- 9789174866988
- Title
- Gateaus brödbok
- Author
- Christenson, Claes - Hesselbom, Ted
- Publisher
- Stockholm : Atlantis
- Year of release
- 1998
- Language
- Svenska
Stockholm: Atlantis 9789174866988 -
Flat rate shipping Sweden: 62 SEK
- ISBN
- 9789186425715
- Title
- Landskapsbröd
- Author
- Karl-Johan Börjesson
- Publisher
- Warne Förlag
- Year of release
- 2004
- No of pages
- 72 pages
- Binding
- Inbunden
- Size
- 1 x 1 mm Spine width 1 mm
- Weight
- 282 g
- Language
- Svenska
- Description
- "Landskapsbröd, en liten trevlig bok för alla som är intresserade av svenskt bröd och dess historia. Varje landskap bidrar med sina speciella sorter, från Småland är det Smålandskringlan som är det naturliga valet, och Öland bidrar med Öländsk slaglimpa. Ett flertal recept på knäckebröd finns, den sydligaste gränssen för hårdbröden gick genom södra Halland och Småland.
25 landskap och 25 olika brödsorter, alla värda att pröva på. - - - En bakbok att rekommendera." (Östran 2004-11-10)
"I en tid med ciabatta och bake off vill jag slå ett slag för ankarstock och upplandskubb Ur förordet till boken Landskapsbröd. Författaren Karl-Johan Börjesson (27årig biolog från Göteborg) har samlat recept från skånsk kavring till lappländsk gahko och avslöjar bland annat varför vi älskar den söta limpan." (Vi 2004-11-11)
Warne Förlag 9789186425715 -
Flat rate shipping Sweden: 62 SEK
-
277 sorters kakor
Hardcover book. Norstedts. 1 ed. 2010. 238 pages.
Condition As New. Dust jacket As New. Ett par fläckar på försättsblad.
Flat rate shipping Sweden: 62 SEK- ISBN
- 9789113026701
- Title
- 277 sorters kakor
- Author
- Jan Hedh
- Publisher
- Norstedts
- Year of release
- 2010
- No of pages
- 238 pages
- Binding
- Inbunden
- Size
- 227 x 287 mm Spine width 23 mm
- Weight
- 1422 g
- Language
- Svenska
- Description
- Jan Hedhs kakbok är en receptskatt, en kulturgärning och ett unikt referensverk för konditorer och kakälskare - en nostalgitripp där alla som minns sin barndoms konditoribesök kan hitta sin egen madeleinekaka.
I 45 år har Jan Hedh bakat kakor. Alltsedan sin lärlingstid hos den tidens legendariska mästare har han själv förädlat kakbakandets konst och är numera själv den mästare som för hantverk och tradition vidare. Här har han samlat 277 sorters kakor som alla har det gemensamt att de tillhör vår svenska kaktradition.
I och med en nyväckt känsla för kvalitet på det vi äter och som en motreaktion på usla fuskbakverk fyllda av transfetter och syntetiska smakämnen vill fler och fler baka själva. Det här är bibeln!
Ur innehållet:
- Mandelbakverk (till exempel mazariner, toscabakverk, polynéer, äppelbakverk och josefiner)
- Smördegsbakverk (till exempel dansbanor, kanapéer, pariservåfflor, kongresser, katalaner, kejsarkronor och vol au vent)
- Bakverk med nötter och kokos (till exempel kokosberg, kokossnitt, nötkakor och efemärkransar)
- Hippenbakverk (till exempel caprirullar, noisettestrutar och hyvelspån)
- Maränger (till exempel japaner, franska maränger, ristori, progresser och fragilitéer)
- Petit-chouxbakverk (till exempel mariakransar och berlinerkransar)
- Mjuka kakor (till exempel muffins, rulltårtor, sandkaka och mjuka pepparkakor)
- Julkakor (till exempel klenäter, struvor, mandelmusslor och pepparkakor)
- Småbröd (till exempel drömmar, finska pinnar, konjakskransar, spritskransar, schackrutor och brysselkex)
- Biskvier och makroner
- Flarn
- Petit-fours och tebröd
Norstedts 1 9789113026701 -
Flat rate shipping Sweden: 62 SEKBra Böckers Matbibliotek
Your country and preferred language.
Select your country Select languageThis website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.
Close
Welcome to the largest bookstore in Sweden
Here you will find virtually everything that has been published on the Swedish book market in the last hundred years.
- Safe payments and 21 days return policy with standard terms of delivery